tiistai 26. marraskuuta 2013

Parhaat perunarieskat



Blogini ensimmäiseksi julkaisuksi ja kunniapaikalle pääsevät nopeat rieskat, joita itse väännän keittiössäni melko usein. Helpompaa ei ole, eikä myöskään maukkaampaa. Ja tällä keinolla pääset eroon ylijääneestä perunamuusista joka alkaa helposti maistua jääkaapilta muutaman päivän jälkeen.

Tarvitset vain ja ainoastaan:

edellisen päivän perunamuussin jämät (3-5dl)
muutama desi vehnäjauhoja
pari kananmunaa
loraus maitoa
ripaus suolaa
uuni 250 asteeseen

Kaikki aineet sekoitetaan yhteen, siten että taikina jää melko löysäksi. Lusikoi taikinakokkareita uunipellille leivinpaperin päälle ja taputtele litteiksi ja pyöreiksi jauhotetuilla sormilla. Paista uunissa kunnes alkavat ruskistua päältä, n. 5-10min. Vehnäjauhojen tilalla tai osana sitä voi käyttää vehnäleseitä, sämpyläjauhoja tai vaikkapa kaurahiutaleita. Lämpöiset rieskat ovat parhaita juuri uunista tulleina voilla voideltuina. Itse lisäisin vielä siivun juustoa. Nam! 






1 kommentti:

  1. Näitä tartteepi kokeilla. :) Tartteepi huomenna tehdä pojille iltapalksi.

    VastaaPoista