perjantai 27. joulukuuta 2013

Kinkkupiirakka joulun tähteistä


Meillä oli kahteen pekkaan paistettu reilu 5kg kinkku, joten ei ihme jos tätä joulun herkkua jäi palanen. Lähes kokonaan saimme tuhottua tämän paistin, jossain vaiheessa vain kinkkuvoileipäkin alkoi jo kyllästyttää. Leivoin kinkun lopusta siis kinkkupiirakan, josta tuli täyttävä ja maistuva välipala. Lisäksi sain piirakkaan lisättyä rosollia varten hankkimaani suolakurkkua ja sipulia, sekä juustoja, joilla herkuttelimme joulun pyhinä.

Pohja:
150g margariinia
3-4dl vehnäjauhoja
3rkl kylmää vettä.

Nypi pehmeä rasva ja vehnäjauhot taikinaksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele piirakkavuokaan.

Täyte:
tomaattia
sipulia
kinkkua
suolakurkkua
juustoraastetta
valkohomejuustoa 
1 kananmuna
2dl ruokakermaa
valkopippuria

Kuutioi/suikaloi ja levitä täytteet pohjalle. Sekoita muna ja kerma keskenään, lisää valkopippuri. Kaada seos piirakan päälle. Lisää päälle juustoraaste ja valkohomejuusto. Paista uunissa 225 asteessa kunnes on ruskea ja kypsä.


Joulun punaiset lautaset saimmekin lahjaksi, ja ne toivat piristystä kattaukseen!



3 kommenttia:

  1. etkä pyytäny mua syömään kinkkupiirakkaa ja/tai hodareita :'< oon sääd.

    terv. se nuorin siskonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se olisit sitte täällä syömässä koko ajan! :D

      Poista
  2. Meillä meni kunkku viimestä palaa myöten. :) En päässy tekeen mitään piirakoita tms. :/

    VastaaPoista