sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Silakkapihvit



Mieli teki ihan perinteisiä ruokia ja yksi sellainen herkku on ehdottomasti silakkapihvit. Kokeilin hieman uusia juttuja ja kermaviilikastikkeen sijasta teinkin sinihomejuustokastikkeen, ja silakkapihvien kuorutteessa käytin myös maissilastuja. Tarvitset:

Silakkafileitä
korppujauhoja
vehnäjauhoja
maissihiutaleita
kananmuna
suola
pippuri
tilli



Vehnäjauhoihin sekoitetaan sopivasti mausteita, jonka jälkeen kaksi silakkafilettä asetetaan toisiaan vasten ja kieritellään jauhoissa. Sitten filepari upotetaan vatkattuun kananmunaan ja lopuksi korppujauhoihin, joihin on murskattu mukaan maissilastuja. Sitten vain paistetaan rapsakoiksi pannulla.

Sinihomejuustokastike on helppo ja nopea tehdä. Ruokakermaa pannulle, murustetaan noin puolet juustosta mukaan ja sekoitetaan kunnes sakenee. Suolaa ja pippuria voi lisätä maun mukaan.

Lisäkkeenä pottumuusi. Keitä perunat, survo, lisää suola, maito ja voi ja vatkaa viimeiseksi kuohkeaksi. 

Hyvää ruokahalua!




Silakkafileistä voi poistaa ensin selkäevän saksilla.

Sinihomejuusto sopii moneen tarkoitukseen.

Syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti