maanantai 20. tammikuuta 2014

Kesäkurpitsalasagne


Tammikuussa oli aika keventää ruokavaliota joulun mässäilyjen jälkeen, ja tässä meidän kevennetty suosikkiversiomme lasagnesta. Tähän reseptiin ei kuulu pastaa, jolloin hiilihydraatit ovat minimissään. Sen sijaan tilalla on proteiineja, kasviksia ja vuoan täydeltä makua!

muutama kesäkurpitsa
tomaatteja
sipulia
valkosipulia
muutama iso porkkana
400g jauhelihaa
500g tomaattisosetta yrteissä
1prk tomaattipyrettä
juustoraastetta

mausteita:
suola
pippuri
basilika
chili
paprikajauhe
kaikki mikä mukaan sopii!

Valmista jauhelihasta kastike paistamalla sipulit ja pienennetyt valkosipulit jauhelihan kanssa. Lisää mausteita, tomaattisose ja -pyre, sekä loraus vettä. Tarkista maut ja mausta lisää tarvittaessa. Kasvikset imevät paljon makua joten kastikkeesta kannattaa tehdä mausteinen. Älä tee kastikkeesta liian vetistä, sillä kesäkurpitsoista irtoaa nestettä paljon.

Voitele vuoka, raasta porkkana, kuutioi tomaatit ja viipaloi kesäkurpitsat. Asettele vuokaan vuoroin kesäkurpitsakerros, porkkanaraastetta, tomaatin paloja, juustoraastetta ja jauhelihakastiketta. Tee kerroksia niin monta kuin aineksia riittää tai vuokaan mahtuu, jätä kuitenkin päälimmäiseksi jauhelihakastikekerros ja juustoraaste. Paista 200 asteessa kunnet kesäkurpitsat ovat muhineet pehmeiksi. Hyvää ruokahalua!



Kasvikset kannattaa maustaa hyvin, jolloin niistä tulee entistäkin maukkaampia.

Kuva ei valitettavasti tee oikeutta ruoan maulle. Täytynee harjoitella ruokakuvien ottoa! ;)

3 kommenttia:

  1. vois kyl kokeilla ku kerran on jauhelihaa pakkasessa :P

    VastaaPoista
  2. Tarttee kyl koklata. :) Josko uppois vaikka pojillekin. ;)

    VastaaPoista
  3. Tää on meillä nykyään ihan kestosuosikki, ja aina muunneltavissa. Erilaisilla juustoilla saa makua ja melkeinpä mitkä tahansa kasvikset sopii tonne joukkoon. :)

    VastaaPoista