maanantai 3. marraskuuta 2014

Nautapataa master chefin tapaan ja lohipiirakkaa



 Sain inspiraation katsellessa australian master chefiä, missä he kokkasivat Matt Personin master class tunnilla herkullisen näköistä pataruokaa. (Alkuperäinen resepti löytyykin australian master chefin sivuilta, master classin alta ja Matt Personin nimellä.) Ohjelmassa ruoka tehtiin lampaasta, mutta itse hieman muuntelin ohjetta ja tein sen naudan paistipaloista. Lisäksi inkivääriä minulla ei ollut, joten se jäi pois ruoasta.

Mutta oli kyllä kokeilemisen arvoinen ja tätä lisää! Lisäksi innostuin valtavasti kun tajusin että Matt kokkailee tätä ihanaa ruokaa aivan samanlaisessa punaisessa valurautapadassa mikä minultakin löytyy kaapista!

Tarvitset:
naudan paistipaloja
2 prk tomaattisosetta
2rkl curryjauhetta
2rkl fariinisokeria
2rkl soijaa (ite ripottelin putelista ehkä vähän enemmänkin..)
2rkl punaviinietikkaa
3 valkosipulin kynttä
500ml ananasmehua
saksanpähkinöitä


Ruskista naudan palat pannulla kun olet ensin leikannut ne sopiviksi paloiksi. 
Pilko valkosipuli hienoksi ja kuulota se padassa öljyssä. (Oikeassa ohjeessa inkivääri kuulotettiin valkosipulin kanssa tässä vaiheessa) Lisää mausteen ja muut ainekset joukkoon, (ei saksan pähkinöitä!) ananasmehu viimeisenä. Anna hieman porista liedellä ja lisää lihapalat. Laita pata uuniin 180 asteeseen noin tunniksi. Paahda lopuksi pähkinät pannulla ja ripottele padan joukkoon. Tarjoile riisin tai nuudeleiden kanssa.


Kerralla on helppo tehdä isompi määrä ja maistuu myös seuraavana päivänä.



 Ylijääneestä savulohesta loihdin nopean piirakan jonka ohje meni kutakuinkin näin. Sekoita pehmeään voihin (100g) 2,5dl vehnäjauhoja ja lisää tämän jälkeen 2rkl kylmää vettä. Painele taikina voideltuun vuokaan ja taikinaan haarukalla reikiä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10min.
Levitä päälle pilkottu tomaatti, sipuli sekä lohta. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Kaada päälle munamaitoseos sekä raasta päälle hieman juustoa. Paista vielä uunissa kunnes piirakka on kypsä.



Tarjottavaksi, välipalaksi tai iltapalaksi. Nam!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti