torstai 6. maaliskuuta 2014

Pasteijat


Nopeat pasteijat valmistin kahvipöytään, sillä suolainen maistuu makean ohella aina. Sen verran laiskaksi heittäydyin että ostin pasteijoiden taikinan valmiina, vaikka tiedän että itse tehty taikina tekisi pasteijasta täydellisen. Näin syntyivät siis lohipasteijat ja kinkkupasteijat!



lehtitaikinaa
kinkkua
kypsennettyä lohta
riisiä (tahmeaa, esim. puuro tai basmati)
kananmunaa
pippurituorejuustoa
suolaa
pippuria
tilliä
sitruunapippuria


Keitä riisi kypsäksi, lisää jäähtyneeseen riisiin kananmuna. Jaa riisi kahteen kulhoon. Lisää toiseen kinkku sekä mausteita mielesi mukaan, toiseen lohi, tilli, sitruunapippuri ja suolaa. Leikkaa sulaneista lehtitaikinalevyistä neliöitä. Lisää jokaiseen neliöön pala pippurituorejuustoa ja haluamaasi täytettä. Taittele lohipasteijat kulmasta kulmaan kolmioiksi ja kinkkupasteijat sivuiltaan neliöiksi. Voitele pasteijat kananmunalla ja saksi päälle reiät. Paista 225 asteessa kunnes ovat kauniin ruskeita.
Toisille pasteijat maistuvat suoraa uunista tulleina itse herkuttelen niillä mielummin kun ovat hieman jäähtyneet. 




Lohipasteijat muotoutuivat kolmioiksi.




Kinkkupasteijat.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti