torstai 6. maaliskuuta 2014

Suklaatorttu


Törmäsin netissä todella herkullisen suklaaherkun kuvaan, joten sitä oli pakko kokeilla. Muuttelin reseptiä hieman oman makuni mukaan, ja täytyy sanoa että ainakin suklaanhimon tämä maistuva makupala taltutti.

2 1/2 dl vehnäjauhoja 
2 tl kaakaojauhetta
2 tl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
50 g margariinia
1 munankeltuainen
jääkylmää vettä

Kuorute:
200 g tumaa suklaata
2 rkl  margariinia
2 dl kuohukermaa

Siivilöi jauhot, tomusokeri ja kaakao monitoimikoneeseen, lisää voi paloina ja sekoita kunnes taikina on nokareista. Lisää kulhossa taikinaan munankeltuainen ja vähän kylmää vettä, niin että seoksesta muodostuu taikina. Painele taikina voideltuun uunivuokaan, siten että reunat nousevat hieman ylös. Aseta pohjan päälle leivinpaperi ja herneitä painoksi, anna asettua jääkaapissa puolituntia. Paista pohja sitten n. 190 asteessa 15 min ja ota paperi herneineen pois ja paista vielä 5min. 

Paloittele suklaa ja laita se voin kanssa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se  vähän kerrallaan suklaan ja voin joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa alkaa sulaa. Lisää suklaaseos taikinapohjan päälle ja jäähdytä useampi tunti, (4h). Tortun voi tehdä myös edellispäivänä, jolloin täyte on varmasti jähmettynyt yön aikana. 




Suklainen herkku maistuu seuraavanakin päivänä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti