tiistai 16. syyskuuta 2014

Kaalikääryleet


Sesonkikasviksena kaupasta mukaan tarttui edullinen kaali, josta tein kaalikääryleitä ja lopusta kaalipataa.

Tarvitset: 
Kaalin
jauhelihaa
riisiä
sipuli
korppujauhoja
kermaa
mausteita
siirappia
voita

Koverra kaalin kanta pois ja keitä kaalia vedessä. Irroittele lehtiä kaalista sitä mukaan kun niitä helposti irtoaa. Ohenna paksuja lehden ruoto kohtia.

Paista jauheliha sipulin kanssa, keitä riisi kypsäksi ja laita korppujauhot turpoamaan kermaan. Lisää mausteita, suolaa, pippuria ja meiramia. Myös timjami sopii mausteeksi. 

Tee riisistä, jauhelihasta ja korppujauhoista seos, josta nostellaan keko kaalinlehden päälle, joka kääritään paketiksi ja asetetaan uunivuokaan. Kun kaikki kääryleet ovat uunivuoassa, kaada niiden päälle kaalin keitinlientä, sitten siirappia ja lopuksi voinokareet. Paista ensin n.10min 225 asteessa ja alenna sitten lämpö 170 asteeseen ja paista noin tunti tai kunnes vaikuttavat hyviltä. 

Perinteisesti kaalikääryleet maistuvat puolukkahillon kanssa, itse tosin jätän sen pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti