torstai 12. joulukuuta 2013

Graavilohi


 Oma henkilökohtainen herkkuni joulupöydässä on graavilohi, ja aatoksi sitä tuleekin aina tehtyä melko kasa. Tässä vinkit tämän ihanan kalaherkun tekoon! Tarvitset:


Lohta
merisuolaa
tilliä
sokeria
foliota kääreeksi



Poista lohifileestä ensin ruodot, jotka kulkevat jonossa kalan päällä.

Leikkaa kalaveitsellä lohesta ohuita siivuja viistosti nahkaa pitkin.

Ripottele foliopalalle merisuolaa, tilliä ja ripaus sokeria. Asettele sopiva annos siivuja foliolle ja ripottele mausteet myös päälle. Kääri folio tiiviiksi paketiksi ja laita pakkaseen.

Kun kala on valmiina sopivissa annoksissa pakkasessa, on ne helppo ottaa sieltä käyttöön. Sokeri estää kalan kovettumisen, joten se pysyy pehmeänä ruokapöytään saakka. Tämä graavilohi on helppo tehdä ajoissa, eikä se vie aikaa joulun kiireisimmiltä valmisteluilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti