lauantai 28. joulukuuta 2013

Hot Dog sämpylät


Jostain syystä minuun on iskostunut ajatus, että valmiit kaupan sämpylät ovat "mauttomia höttöleipiä" joten teen käytännössä aina sämpylät itse, mukaan lukien hodari ja hamppari sämpylät. Erittäin harvoin sorrun pitkin hampain ja pakkotilanteissa kaupan sämpylöihin, joista en edes osaa nauttia. En kyllä muista, milloin olisin ostanut valmiita sämpylöitä viimeksi. Tapahtumasta taitaa olla useampi vuosi. Joulun jälkeen nautiskelimme oikein kunnon leffaeväät, eli itse tehtyjä hodareita, tietenkin niillä itse tehdyillä sämpylöillä!

Sämpylät:
4dl vettä
5-6dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
ripaus sokeria
pari rkl oliiviöljyä
1pss kuivahiivaa

Liota suola ja sokeri käden lämpöiseen veteen. Lisää joukkoon jauhot sekä jauhoihin sekoitettu hiiva. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan paksuista ja muotoutuu kiinteäksi palloksi. Sekoita öljy joukkoon. Anna nousta lämpimässä paikassa, eism. vesihauteessa. Kun taikina on kohonnut tarpeeksi, leivo taikinasta puikulan muotoisia sämpylöitä ja asettele ne pellille. Anna kohota pellillä vielä hetki ja paista 225 asteessa kunnes ne ovat ruskeita ja kypsiä.

Laita sämpylöiden väliin juustoa, nakki, sipulisilppua, suolakurkkua, ketsuppia, majoneesia ja sinappia ja nauti kuumana! Tai mitä ikinä haluatkaan herkku-hodarisi välissä nauttia!

Ohjeesta tuli noin 10kpl sopivan kokoisia hot dog sämpylöitä.

Nautitaan hyvän leffan kyytipoikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti