sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Salamipasta


Pysytään yhä tulisella linjalla, sillä sellaista meillä syödään usein. Tämän päivän pikaruokana toimi salamipasta, joka on nopea tehdä ja lisäksi kerralla on helppo tehdä enemmän. Nälkä lähtee taatusti ja riittää noin neljälle hengelle. Oiva ohje kun spaghetti ja jauhelihakastike alkaa kyllästyttämään. Tarvitset:

1pss salamisuikaleita
2dl ruokakermaa
1prk tomaattisosetta
tomaatti
sipuli
jalopenoja
mausteita
pastaa

Paista sipulit ja jalopenot, lisää salamisuikaleet ja pilkottu tomaatti. Pyörittele hetken aineksia pannulla ja lisää tomaattisose sekä muutama desi vettä. Lisää kerma ja sekoittele tasaiseksi. Mausta kastike esim. pippurilla, basilikalla, oreganolla, valkosipulijauheella, chilillä ja ripauksella sokeria. Anna porista miedolla lämmöllä hetki ja sekoita kastike keitetyn pastan joukkoon. Tarjoile ripauksella parmesanijuustoa! Tästä voi myös tehdä omaan makuunsa sopivaa ja jättää tuliset elementit pois niin halutessaan. Myös kerman voi jättää pois jolloin kastikkeesta tulee tomaattisempi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti