lauantai 21. joulukuuta 2013

Täyttävä kanasalaatti


Voiko salaatti muka olla herkullista ja täyttävää? Väitän että voi. Itse herkuttelen salaatilla vähintään kerran viikossa, se on kevyt illallinen tai iltapala, mutta silti vie nälän. Lisäksi se on muunneltavissa aina sen mukaan mitä kaapista löytyy. Salaatin ei todellakaan tarvitse olla mautonta ja kuivaa pupun ruokaa, vaan sen voi täyttää hyvillä mauilla ja mieleisillään raaka-aineilla. Se on myös helppo tehdä evääksi tai lounaaksi seuraavaa päivää varten. Suosikkini on kanasalaatti, jolla aloitimmekin viikonlopun vieton.

jäävuorisalaattia
tomaattia
kurkkua
ananasta
avokadoa
raejuustoa
 paahdettuja cashewpähkinöitä
broilersuikaleita

kastike:
loraus oliiviöljyä
tippa sinappia
ripaus suolaa
pippuria
basilikaa
sitruunapippuria


Salaattiainekset pilkotaan ja paloitellaan mieleisiksi paloiksi lautaselle. Paahda cashewpähkinät pannulla ja lisää joukkoon. Näin saat salaattiin suutuntumaa ja makeutta. Lisäksi nämä pähkinät muuttavat paahdettaessa makuaan todella maukkaaksi! Paista broilersuikaleet ja lisää lämpimänä salaattiin. Myös broilerin tähteet kylmänä sopivat salaattiin. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita salaatin joukkoon. Nautiskele!

Muuttele salaattia mieleiseksi ja vaihda proteiini esimerkiksi loheen, tonnikalaan tai kinkkuun. Kokeile salaatissa myös viinirypäleitä, paprikaa, sipulia, jalopenoa, fetajuustoa, parmesania, varhaiskaalia, oliiveja, punajuurta, suolakurkkua, erilaisia pähkinöitä ja siemeniä. Myös itse paahdetut ruiskrutongit jo hieman kovettuneesta ruisleivästä ovat mahtava lisä salaatissa! Vain mielikuvitus rajana!



2 kommenttia:

  1. Tätä meillä syödään Joulun jälkeen. :) Sillon kaipaa aina jotain mikä ei muistuta millään lailla Jouluruokaa. :) Hmm... Taidanpa tehdä maanantaina ihan vaan kanasalaattia ruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, itsekin varautunut ihan vaan makaronilla joulun jälkeiseen jouluruokaähkyyn. :)

      Poista