maanantai 23. joulukuuta 2013

Lasagne


Juuri ennen joulua päätin syödä mahdollisimman "ei jouluista" ruokaa, jotta itse juhlaruoasta nauttisi aattona sitten oikein viimeisen päälle. Lasagne on kyllä ihan yhtä kaukana kinkusta kuin joulu juhannuksesta, joten se kuuluukin menuuseen ennen kuin kinkku on saatu kypsäksi. Ja kuten arvata saattaa, myös tähän reseptiin liittyy tuliset elementit.

täysjyvälasagne levyjä
juustoraastetta

kastike:
400g naudan jauhelihaa
sipulia
1prk tomaattisosetta
1prk tomaattimurskaa yrteissä
sipulia
jalopenoja
mausteita

valkokastike:
3rkl voita
3-4rkl vehnäjauhoja
3-4dl maitoa

Paista sipulit, jalopenot ja jauheliha. Lisää joukkoon tomaattisose ja -murska sekä muutama dl vettä niin että kastike ei ole liian paksua. Mausta esimerkiksi suolalla, pippurilla, oreganolla, basilikalla, chilillä ja lihaliemikuutiolla. Anna porista jälkilämmöllä sen aikaa kun teet valkokastikkeen.

Sulata voi kattilassa, mutta älä ruskista. Lisää jauhot ja sekoita voihin. Lisää maito ja sekoita jatkuvasti kunnes kastike alkaa sakenemaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Asettele voideltuun vuokaan vuoronperään lasagnelevyjä ja kastiketta. Lisää joihinkin väleihin myös valkokastiketta ja juustoraastetta. Jätä päälimmäiseksi kastike, valkokastike ja juustoraastekuorute. Paista uunissa 225 asteessa kunnes on kypsää ja päältä ruskea, n.20min tai enemmän. 


Olisikohan aika harkita toisen värisiä lautasia ja hieman enemmän panostusta näihin kuviin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti