tiistai 24. joulukuuta 2013

Jouluiset karkit


Tänä vuonna halusin kokeilla pieniä makeita herkkuja joulupöytään jälkiruoaksi. Valmistin siis toffeeta sekä suklaatryffeliä, joista makeanhimo kyllä lähtee!

Suklaatryffeli:
1dl kuohukermaa
1rkl voita
250g tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Kiehauta voi ja kerma kattilassa, lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa kermaan. Jäähdytä seosta jääkaapissa välillä sekoittaen, kunnes massa on muovailtavissa. Pyörittele sopiviksi palloiksi ja kierittele tummassa kaakaojauheessa, mantelirouheessa tai ripottele päälle tomusokeria, kuten itse tein. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Pähkinätoffee:
1/2dl kuohukermaa
1 1/2dl sokeria
1/2 siirappia
hasselpähkinöitä

Sekoita kerma, sokeri ja siirappi kattilassa miedolla lämmöllä kunnes sakenee toffeemaiseksi. Lusikoi pieniin karkkivuokiin ja tipauta jokaiseen vuokaan hasselpähkinä. Pähkinän voi myös rouhia ja lisätä itse toffeeseokseen. Myös manteli sopii hyvin toffeen joukkoon. Anna namien jäähtyä ja toffee on valmista nautittavaksi!



Makeaa joulua kaikille!

3 kommenttia:

  1. Saakohan näitä Tapaninpäivänä siis?? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä taisi olla pöydässä Tapanina, melko makeita herkkuja nää on, joten kovin montaa ei tee mieli, mut näytti siel joku pikkuherra näitä nauttivan useamman. xD

      Poista
  2. Nam, nää oli hyviä. :) Pikkuherralle menee kaikki makee ja kuinka paljon vaan. :D

    VastaaPoista