sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pippuripihvit


Lauantai-illan kunniaksi kokkailimme kotosalla herkulliset pihviateriat. Näistä pihveistä tuli todella mureita ja suussa sulavia, suosittelen siis kokeilemaan!

2kpl naudan sisäfilepihvejä
suolaa
pippuria

Ota liha ajoissa huoneen lämpöön. Taputtele molemmille puolille suolaa ja pippuria. Kuumenna pannu kuumaksi ja paista pihvit voissa. Itse paistoin pihvejä 2min per puoli, mutta jos pihvit ovat kovin paksuja voi esimerkiksi 3min per puoli olla sopiva, riippuen siitä, miten kypsäksi pihvinsä haluaa. Omistani tuli medium+ omaan makuuni ehkä aavistuksen liian kypsiä. Paistamisen jälkeen kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä hetki. Itse paistoin vetäytymisen aikana sipulit.

Lisukkeina oli omatekoisia lohkoperunoita, sipulipaistosta sekä paistettua tomaattia. Myönnetään, kastike oli pussista tullut rosepippurikastike. Ruskeiden kastikkeiden osalta kaipaan vielä hieman harjoittelua, sillä niissä en ole onnistunut vielä.

Lohkoperunat:
perunoita
oliiviöljyä
suolaa
paprikajauhetta
grillimaustetta

Lohko puhtaat huuhdellut perunat kuorineen lohkoiksi ja sekoita niihin kulhossa mausteet ja öljy. Paista pellillä 225 asteessa kunnes ovat saaneet väriä ja ovat pinnalta rapsakoita. Sipulipaistoksessa paistetaan sipulirenkaat kunnes ne ovat pehmentyneet. Mausteeksi pannulle soijakastiketta, tabaskoa sekä grillimaustetta.


Perunoita ei tarvitse kuoria lohkoperunoita tehtäessä.

Muista ottaa liha huoneen lämpöön  ennen paistamista ja käyttää kuumaa pannua.

Lisäkkeeksi voi tehdä mitä tahansa!

1 kommentti: